La Strada letos naposledy v Praze

Bubeníčkova inscenace sklízí nadšené ohlasy

15. září v 19 hodin odehraje Pražský komorní balet v Divadle na Vinohradech poslední letošní pražské představení mimořádně úspěšné inscenace La Strada. Toto výjimečné taneční dílo renomovaného choreografa Jiřího Bubeníčka, inspirované slavným filmem Federica Felliniho, si od své březnové premiéry získalo nadšené ohlasy diváků i odborné veřejnosti. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost zhlédnout tento strhující příběh plný emocí, skvělé taneční techniky a nezapomenutelných výkonů.

Velkým úspěchem pro soubor a inscenaci La Strada jsou také letošní nominace na prestižní Ceny Thálie. Sólista Ennio Zappalà se dostal do užší nominace za svou strhující interpretaci postavy Zampana, drsného kočovného artisty a cirkusáka. Jeho výkon zaujal porotu nejen po tanečně-technické stránce, ale také silným výrazovým projevem.

„Hlavní postava příběhu, role kočovného artisty a cirkusáka Zampana, je pro Ennia Zappalà náročná jak po tanečně-technické, tak po výrazové stránce. Tanečník má pro tuto roli všechny předpoklady a zvládá obě tyto polohy s přesvědčivou energií. Jeho tanec je působivě dynamický, plastický; tanečník je jistý v téměř akrobatické partneřině. Zpočátku hrubý, násilnický, citově povrchní Zampano prochází v druhé části inscenace výraznou emoční proměnou, která vygraduje v samotném finále. V závěrečném sólu s velkým prožitkem uzavírá Zappalà dramatický oblouk své postavy,“ píše odborná porota o Enniově výkonu.

Kromě toho byla do širší nominace na Ceny Thálie za roli mladičké hrdinky Gelsominy vybrána také Bára Müllerová, jejíž křehký a přesvědčivý výkon dodává inscenaci další emocionální hloubku.

 

Termín představení: 15. září 2024, 19:00
Místo:Divadlo na Vinohradech, Praha
 

Pro více informací a vstupenky navštivte https://www.divadlonavinohradech.com/divadelni-hra/La-Strada.

 

 

Foto: Serghei Gherciu

 

 

 

Johana Mravcová

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..