Exkluzivní rozhovor s Dexterem Hollandem na ČT24

Frontman kapely The Offspring otevírá 13. sezonu Hyde Park Civilizace

Třináctou sezonu vědeckého pořadu Hyde Park Civilizace odstartuje exkluzivní rozhovor se zpěvákem a kytaristou kapely The Offspring Dexterem Hollandem. Frontmana americké punkrockové skupiny vyzpovídal v červnu na festivalu Rock for People moderátor Daniel Stach. První díl po letní přestávce nabídne ČT24 v sobotu 7. září od 20:05.

„Nechtěli jsme skončit jako Kurt Cobain z Nirvany, sláva si u něj vybrala krutou daň,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro Hyde Park Civilizace Dexter Holland z The Offspring. Díl v sobotu 7. září večer otevírá novou sezonu renomovaného pořadu ČT. A další světové kapacity budou následovat.

„Začínáme světovou hudební hvězdou, která je zároveň vědcem. Dexter Holland si totiž během své čtyřicetileté kariéry v kapele stihl udělal i doktorát z molekulární biologie, když zkoumal virus HIV.
I o tom jsme se bavili, stejně jako o psychickém zdraví, tlaku slávy, drogách nebo sólovém obletu planety,“
 říká moderátor pořadu Daniel Stach a dodává: „U Dextera je vidět propojení hudby a vědy, vždyť taky jedna z nejznámějších písní The Offspring vznikla právě v laboratoři.“

Česká televize rozhovor natáčela na festivalu Rock for People na ČT art stage. A bylo plno, dorazily asi tři tisíce lidí.

„Hyde Park Civilizace je unikátní pořad, který v hlavním vysílacím čase ČT24 nabízí exkluzivní témata a hosty. Těší mě energie, s jakou ho tým tvůrců pořadu už léta připravuje a neustále posouvá dál, vybírá hosty a domlouvá rozhovory, které diváci jinde nenajdou,“ uzavírá ředitel zpravodajství a publicistiky ČT Petr Mrzena.

Pořad Hyde Park Civilizace představí v nadcházejících dílech také další světové kapacity různých oborů. „Letos nabídneme divákům skutečně velká jména. Jde například o amerického nobelistu Stevena Chua, který například v době, kdy byl ministrem pro energetiku ve vládě Baracka Obamy, vyřešil největší ropnou havárii v historii lidstva. Představíme dvojrozhovor s astronauty NASA Chrisem Hadfieldem, jedním z nejslavnějších Kanaďanů, a Kathryn Thortonovou, kde se bude hrát i na kytaru. Diváci uvidí i jednoho z otců teleskopu Jamese Webba Johna Mathera, který má také Nobelovu cenu. A ‚kůrovcolog‘ Jiří Hulcr, jeden ze světových expertů v oboru, nám přímo v lese představí jednoho z nejvíce pomlouvaných brouků. Vzal si s sebou i motorovou pilu. A rozhodně tímto seznamem nekončíme,“ popisuje hlavní dramaturgyně pořadu Gabriela Cihlářová.

Mezi dalšími hosty se kromě už jmenovaných objeví také nositel Nobelovy ceny za fyziologii a lékařství Randy Schekman nebo popularizátor teoretické fyziky Brian Greene.

Pořad Hyde Park Civilizace vysílá Česká televize od roku 2012. Hosty pořadu jsou lidé, kteří zachránili tisíce nebo i miliony životů. Lidé, kteří se postavili útlaku a utrpení. Nebo lidé, kteří ukázali nový pohled na svět. Kapacity ve svých oborech, jež přišly na věci, které před nimi nikoho ani nenapadly. Dohromady 394 archivních dílů nabízí iVysílání ČT.

Foto: ČT

Vendula Krejčová , Česká televize

pro Taneční magazín

                                    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..