PKB míří do Ankary

Pražský komorní balet znovu reprezentuje v Ankaře na Solo Contemporary Dance festivalu

Pražský komorní balet opět míří do Ankary na prestižní taneční festival SOLO Contemporary Dance

 Pražský komorní balet (PKB) se znovu vydává do zahraničí, aby reprezentoval české taneční umění. Na počátku září zamíří do Ankary, kde se již potřetí zúčastní prestižního Solo Contemporary Dance festivalu. Třídenní festival, který se řadí mezi významné události současného tance, přivítá špičkové umělce z celé Evropy a dalších částí světa.

Jedním z největších lákadel letošního ročníku bude premiéra sóla Masters of War, které vytvořil uznávaný choreograf Petr Zuska. Toto působivé dílo, inspirované hudbou Boba Dylana, zatančí talentovaný italský tanečník Ennio Zappalà, jeden z výrazných členů PKB.

„Je pro nás obrovskou ctí být součástí festivalu SOLO Contemporary Dance. Premiéra díla Petra Zusky v tak významném mezinárodním kontextu je pro nás nejen příležitostí, ale i důkazem, že české taneční umění má světu co nabídnout,“ říká Ladislava Jandováředitelka Pražského komorního baletu.

Na festivalu se představí tanečníci z Itálie, Španělska, Portugalska, Jižní Koreje, Argentiny a samozřejmě i domácího Turecka. Tato různorodost umožňuje jedinečnou výměnu zkušeností a inspirace mezi umělci z různých kultur.

„Naši účast opět podpořila česká ambasáda v Ankaře, která nám pomáhá šířit českou kulturu za hranicemi. Tato spolupráce je pro nás klíčová nejen pro propagaci českého tance, ale i pro budování mezinárodních kulturních vztahů,“ dodává Jandová.

Solo Contemporary Dance festival v Ankaře patří k významným událostem v oblasti současného tance. Poskytuje platformu pro prezentaci inovativních choreografií a setkávání tanečníků z celého světa. Účast Pražského komorního baletu na této prestižní akci potvrzuje vysokou úroveň českého tanečního umění a zároveň přispívá k mezinárodnímu dialogu v této oblasti.

MASTERS OF WAR

Choreografie: Petr Zuska

Hudba: Bob Dylan

Kostýmy: Petr Zuska a Pavel Knolle

Světelný design: Petr Zuska

Délka: 5 minut

Foto: Aleš Novák, Jakub Fulín

Johana Mravcová

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..