In C

OPEN CALL do úspěšné choreografie Sashy Waltz

OPEN CALL pro tanečníky*ce ve věku od 18 let (bez horní hranice) pro nastudování a uvedení úspěšné choreografie „In C“ berlínské tanečnice a choreografky Sashy Waltz.

Jedná se o unikátní možnost podílet se na přípravě jediné oficiální české verze této slavné inscenace. Tanečníci*ice dostanou příležitost se kreativně podílet na choreografii, která obletěla svět a zapsala se do dějin současného tance.

Jak se přihlásit?

“Zašli nám svou tvorbu a pokud máš chuť tancovat a být součástí In C, není na co čekat! Nemusíš být součástí tanečního souboru ani za sebou nemusíš mít taneční vzdělání či kariéru,” tak zní výzva nového OPEN CALLU.

 

Uzávěrka přihlášek OPEN CALLU je už 5. srpna 2024.

Všechny materiály a přihlášku najdeš zde.

O choreografii a o tvůrcích

Choreografie „In C“ je dílem světoznámé choreografky Sashy Waltz, která se inspirovala stejnojmenným hudebním dílem skladatele Terryho Rileyho. Revoluční kus z roku 1964 se skládá z 53 hudebních figur, které jsou hrány podle určitých pravidel, ale hudebníky*icemi volně interpretovány. Sasha Waltz převzala tento koncept a přetavila jej do tanečního díla, které se stalo symbolem inovace a umělecké svobody.

Jiří Bartovanec je mezinárodně uznávaný tanečník, choreograf a pedagog s českými kořeny, člen prestižního souboru Sashy Waltz. Jeho díla často zkoumají témata identity, lidských vztahů a vnitřního světa jednotlivce. Jeho choreografie jsou známé svou emocionální hloubkou, inovativním použitím prostoru a pohybového materiálu a schopností oslovit diváky na osobní úrovni.

Multifunkční kulturní prostor ARCHA+ vznikl na začátku roku 2024 v centru Prahy v prostorách bývalého Divadla Archa. Jeho cílem je fungovat jako inkubátor pro mladé diváctvo i pro tvůrce, které zajímá umělecké ohledávání témat, jako je identita, vztah k technologiím a otázky klimatických změn. V jeho čele stojí ředitel Jindřich Krippner a kurátor programu Štěpán Kubišta.

https://archa-plus.cz/

Konkurz proběhne v sobotu 23. srpna 2024 od 10:00 v ARŠE+.
Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.

Aneta Jochim

pro Taneční magazín

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..