Zkraje, nadhled i vtip

Nový diskusní pořad Čt s celostátními tématy

Důležitá a atraktivní témata z českých regionů přinese nový diskusní pořad České televize Zkraje. Ve studiu se budou potkávat regionální osobnosti a místní politici s představiteli státu a šéfy státních institucí. První díl uvede ČT24 v sobotu 22. června od 12:30.

Hledání řešení problémů přesahující hranice krajů, inspirace podněty ze všech koutů Česka, nadhled i vtip nabídne šestice hostů a dva moderátoři. Blízkost k řešení i místní znalost témat budou zajišťovat krajské redakce České televize. Na provázení pořadem se bude významně podílet místní moderátor, který ve svém regionu přivítá vždy jednu z tváří hlavní zpravodajské relace Události. V této pozici se budou střídat Marcela Augustová s Janou Peroutkovou, říká k novému pořadu ředitel divize zpravodajství a publicistiky České televize Petr Mrzena.

Pořad Zkraje přinese každou druhou sobotu atraktivní témata a palčivé otázky, které jsou blízké všem. Jak se srovnat se soužitím turistů a starousedlíků v atraktivních přírodních lokalitách? Jak si najít zubaře? Jak zlepšit mnohdy nevalnou kulturu cestování po železnici? Jak se srovnat s obavami o budoucnost, pokud ve městě krachuje velký podnik? Na takové otázky budou odpovídat hosté nového čtrnáctideníku v nejbližších měsících.

První díl, který bude moderovat Jana Peroutková s Jakubem Váchou, se zaměří na výstavbu nové multifunkční haly na brněnském výstavišti. „Brno letošní pořadatelství velmi úspěšného hokejového šampionátu nestihlo, ale to ambice na pořádání dalších turnajů neoslabilo. A sportovní haly budují i další města – Pardubice, Olomouc a další. Jak je využít, z jakých peněz zaplatit jejich výstavbu a jaké sportovce a umělce pozvat, aby zajistili životaschopný provoz? Právě takové otázky si první díl vysílaný z Brna položí, dodává editor brněnské redakce ČT Michal Šebela.

Vendula Krejčová, Česká televize   

pro Taneční magazín

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..