Unity in Motion, víkendový tip pro celou rodinu

Tanec Praha s tvořivými a pohybovými dílnami, známým fotografem Karlem Cudlínem, besedami a koncerty

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA (2. – 27. 6.) tradičně zve nejen na pozoruhodná profesionální taneční představení, ale také na poutavý doprovodný program pro všechny generace. Ten se letos nese ve znamení rozmanitých zemí a kulturních prostředí, z nichž pocházejí hosté festivalu TANEC PRAHA. Víkend 22. a 23. června bude v prostorech Krenovky a na Žižkov Highline za Krenovkou patřit programu Unity in Motion. Vstup na všechny části programu je zdarma.


Festivalový program v pátek 21. června v divadle PONEC představí čtyři mladé umělkyně z Ukrajiny v komponovaném programu Unity in Motion. Některé z nich povedou sobotní workshop pro děti Tanec hrou, který na Žižkov Highline začne v 10 hodin.  Profesionální výtvarníci s pedagogickou praxí z Ateliéru ŠUM od 14 hodin všechny zájemce provedou grafickou technikou – suchá jehla. Známý reportážní a dokumentární fotograf Karel Cudlín od 18 hodin v Čítárně Unijazz pozve na ukrajinský venkov 90. let.  Sobotní program uzavře mladé hudební duo Emily & Zůza. Celé odpoledne a večer bude zároveň probíhat grilování.

Taneční workshop pro celou rodinu plný radosti, pohybu a inspirace v neděli 23. června od 10 hodin na Žižkov Highline zavede do světa tradičních ukrajinských her a zvyků. Pořídit fotografii je dnes jednodušší než kdy dřív, o to zajímavější bude workshop analogové fotografie Free Cinema & Barbory Doleželové, který začne ve 14 hodin.  Tradice a artefakty Ukrajiny přiblíží od 16 hodin ve své přednášce Maria Prokopjuk. O příjemné zakončení se postará dětský folklórní sbor Palianycia a ženský pěvecký kruh Spivoče kolom, jejich společné vystoupení začne v 17.30.

Více informací a online prodej vstupenek na Unity in Motion – https://tanecpraha.cz/cs/unity-motion

Foto: Eva Brunclíková

Markéta Faustová

pro Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..